Blue Monday, amehoela!

Eerlijk is eerlijk ook ik ben niet fan van de koude, gure, donkere en natte januari maand. Maar om de maandag in de laatste volle week van januari nu te bestempelen als Blue Monday. Deze dag de meest treurige, neerslachtige of weemoedige dag van het jaar te noemen lijkt mij overdreven. Toch kun je niet om deze door de media opgelegde depressie heen want waar je ook bent overal wordt over Blue Monday gesproken.

Volgens de persberichten is Blue Monday in 2005 aan de hand van een wetenschappelijke formule bepaald door een Engelse Psycholoog. In werkelijkheid is de formule verzonnen door een Pr-bureau die de psycholoog betaald heeft om hun campagne interessanter te maken. Onzin dus maar voor veel mensen herkenbaar. Een van de factoren die meespelen is het weer. En dat kan ik nog wel begrijpen. Tenminste, als je naar buiten kijkt op een regenachtige dag. Maar zaterdag toen de zon scheen heb ik heerlijk buiten gesport. Niets treurig, ik werd er vrolijk en fit van.

Ook het aantal dagen dat verstreken is sinds kerst zou invloed hebben op het weemoedig voelen van mensen. Kerst is een combinatie van lekker eten en familie. Het is een leuke tijd maar na al die dagen samen eten ben ik eigenlijk best familiemoe. De oorzaak zou ook liggen in het feit dat het op Blue Monday voelt alsof de volgende vakantie nog heel ver weg is. Maar daar hebben wij hier in Brabant volgens mij de ideale oplossing voor gevonden. Carnaval! Het duurt nog maar een kleine drie weken en dan gaan we weer massaal verkleed op pad om plezier te maken. De voorbereidingen zijn in volle gang en zijn net als activiteiten zoals de Prinsenreceptie en Pronkzitting alles behalve treurig.

Dat maandag de meest depressieve dag van de week zou zijn komt doordat dit de eerste werkdag is van de week. Maar als je depressief wordt omdat je naar je werk moet dan ligt dit niet aan Blue Monday maar is het tijd voor een nieuwe baan.

Een van de laatste oorzaken van Blue Monday vind ik de lachwekkendste. Het niet volhouden van je goede voornemens zou een gevoel van mislukking en onzekerheid geven. Wat een onzin. Je bent pas drie weken bezig! Wat had je dan verwacht? Dat die vijftien kilo overgewicht zou zijn verdampt als sneeuw voor de zon? Dat je een jarenlange rookverslaving zonder problemen kon afzweren? Ja amehoela. Als het zo makkelijk was hoefde je niet eens een voornemen te maken. Dan lukte het iedereen met gemak. Als je nu je goede voornemen al hebt laten varen dan heb je geen Blue Monday. Nee, dan moet je nodig een ruggengraat laten groeien.

Gelukkig is Blue Monday een briljant broodje aap verhaal dus maak je niet dik.

Mirte Peters
Diëtist-Personal Trainer- Motivator
www.ditjaarlukthet.nl

Share

Locaties

Nuenen

 

Dit Jaar Lukt Het Sport & Voeding
www.ditjaarlukthet.nl

Afspraak maken? Bel: 06 - 30182009

Meer informatie

     
 

Gezondheidscentrum Gestel Midden
www.gestelmidden.praktijkinfo.nl

Afspraak maken? Bel: 040 -2519950

Meer informatie
     
 

Gezondheidscentrum De Pastorie
www.elgc-depastorie.nl

Afspraak maken? Bel: 040-2932620

Meer informatie
     

Direct contact! Bel: 06-30182009