Succes in 2015 ligt aan de horizon?!

Terwijl ik deze column schrijf kijk ik uit op een besneeuwde tuin waar zonnestralen zorgen voor een betoverende twinkel. De lucht is blauw. Winterse frisheid ten top. Dit weer nodigt uit om buiten te zijn. Kinderen in dikke skibroeken hebben plezier met sneeuwballen gooien, sleetje rijden en sneeuwpoppen maken. Van wandelen door de bossen of gewoon om de hoek lopend door Het Broek krijg je niet alleen koude wangen ook je gedachten worden opgefrist. En frisse gedachten geven nieuwe ideeën die weer omgezet kunnen worden in mooie plannen. Met het nieuwe jaar voor de deur is het de ideale tijd om plannen te maken.

 

Tijdens mijn wandeling door het mooie besneeuwde Nuenen bedenk ik wat 2015 voor mij in petto zou moeten hebben. Wat wil ik komend jaar bereiken. Doelen die je stelt voor een heel jaar mogen, lopend in de sneeuw, groots en meeslepend zijn. Hoe groter je doel hoe meer je bereikt. Je moet dan namelijk verder kijken dan als je een kleiner doel voor ogen hebt. Hoe geweldig zou het zijn als jij je mega doel haalt. Dat je volgende jaar rond deze tijd terug kijkt op 2015 en denkt:" Dit was een top jaar!" En ook als je droomdoel van 2015 niet helemaal van de grond is gekomen maar wel voor een groot deel mag je al tevreden zijn. Het gaat tenslotte niet om de eindbestemming maar om de weg er naar toe.

Ik heb concrete doelen op sportief gebied. Meedoen aan de kwart triatlon is waar ik voor train waar ik voor ga. Ook wil ik nog meer mensen trainen in het Klooster om hun sportief doel te bereiken met Dit Jaar Lukt Het. Eigenlijk wil ik het aan het eind van 2015 dubbel zo veel mensen trainen als nu. Doelen waar ik van droom zijn dat ik een boek wil schrijven met mijn columns als uitgangspunt. En deze bestseller wil ik dan terug zien in de krant bij de top 10 van meest verkochte boeken van Nederland.
Ook wil ik nog gezonder gaan eten. De lekkere ongezonde suikers en fabrieksmatig gefabriceerde vette snacks nog meer buiten de deur houden. Met als doel mij energieker te voelen en ook 2015 gezond af te sluiten.

Ik leg mijn aandacht naar de horizon van een besneeuwd weiland en visualiseer dat daar eind 2015 lig. Ik bedenk dat als ik volgend jaar ben mijn nu bedachte doelen dan werkelijkheid zijn. Om de doelen nu al actief te maken bedenk ik hoe dat zou voelen. Het succes, de energie, het gevoel van trots en tevredenheid overspoelen mij nu al. Voor dat gevoel wil ik gaan in 2015 want dat voelt goed. En weet je wat. Ik begin meteen.

Mirte Peters
Diëtist-Personal Trainer- Motivator
www.ditjaarlukthet.nl

 

Share

Locaties

Nuenen

 

Dit Jaar Lukt Het Sport & Voeding
www.ditjaarlukthet.nl

Afspraak maken? Bel: 06 - 30182009

Meer informatie

     
 

Gezondheidscentrum Gestel Midden
www.gestelmidden.praktijkinfo.nl

Afspraak maken? Bel: 040 -2519950

Meer informatie
     
 

Gezondheidscentrum De Pastorie
www.elgc-depastorie.nl

Afspraak maken? Bel: 040-2932620

Meer informatie
     

Direct contact! Bel: 06-30182009