Happy singles aan ‘n bandje binden?!

Zittend op een heerlijk terras in de zon omring ik mij door een groep leuke singles. Er ontstaat een levendig gesprek waarin naar voren komt dat het knap lastig is om het geluk opnieuw te vinden. Het idee werd geopperd om gekleurde bandjes op de markt te brengen die je om kunt doen als je single bent en open staat voor een relatie. Singles scannen handen zo ie zo op (trouw)ringen en kunnen dan in deze onderzoekende blik in een klap zien of die leuk uitziende dame of heer mogelijkheden biedt voor de toekomst. Is dit de ultieme vorm van luiheid of juist doelgericht?

De laatste decennia zijn wij als mensheid het motto: "gemak dient de mens" al tot in de puntjes aan het perfectioneren. Met zo min mogelijk inspanning een zo groot mogelijk resultaat bereiken. Maar dan wel het liefst zonder bloed zweet en tranen want daar hebben we al genoeg van op ons bord liggen. Ben je als single, door het omdoen van aan een bandje, inhoudsloos en onpersoonlijk of juist zelfverzekerd en krachtig?!

Volgens mij zijn de meeste singles van boven de vijfendertig over het algemeen niet single omdat de ze de ware liefde nog niet hebben ontmoet. De groep die ik bedoel zijn mensen die al een langdurige relatie achter de rug hebben. Al dan niet met een vervelende scheiding waarbij over huis, kinderen, geld en alles en nog meer gevochten is. Het verdriet, de boosheid, de onmacht en de teleurstelling vervagen echter na een tijd waardoor het concept van een liefdevolle relatie weer lonkt.

De zoektocht naar een leukerd waar het avontuur weer mee kan worden aangegaan is het net als het leven zelf niet geplaveid en omzoomt met rozengeur en maneschijn. Veel singles gaan nog gebukt onder de nasleep van een scheiding zowel letterlijk of figuurlijk omdat de eigen ik nog niet terug gevonden is. Vermoeiend lijkt het mij om keer op keer de shit van een ander aan te moeten horen terwijl je deze ervaring zelf achter je wil laten liggen. Begrijp mij niet verkeerd. Iedereen die zo'n wereldschokkend verandering meemaakt zal een periode van rouw nodig hebben voordat je beseft dat de zon weer schijnt. Even blijven hangen in een negatieve omgeving waarbij je huilt schopt en scheldt op wat je is overkomen lijkt mij onlosmakelijk verbonden aan het verliezen van een liefdesrelatie. Maar als je dit proces voorbij bent, je vrij voelt en verder wil is een happy single bandje nog zo gek niet.

Het is dan voor iedereen zichtbaar dat je een zelfstandige volwassenen bent die veerkrachtig uit een dal geklommen is maar nu positief, liefdevol en avontuurlijk in het leven staat. Een bandje die je met trots kunt dragen, dus wat houdt je tegen?!

Mirte Peters
Diëtist-Personal Trainer- Motivator
www.ditjaarlukthet.nl

Share

Locaties

Nuenen

 

Dit Jaar Lukt Het Sport & Voeding
www.ditjaarlukthet.nl

Afspraak maken? Bel: 06 - 30182009

Meer informatie

     
 

Gezondheidscentrum Gestel Midden
www.gestelmidden.praktijkinfo.nl

Afspraak maken? Bel: 040 -2519950

Meer informatie
     
 

Gezondheidscentrum De Pastorie
www.elgc-depastorie.nl

Afspraak maken? Bel: 040-2932620

Meer informatie
     

Direct contact! Bel: 06-30182009